BAĞNAZLIK ADINA SANAT YAPILMAZ”

 BAĞNAZLIK ADINA SANAT YAPILMAZ”

kayseri büyükşehir belediye başkanı mehmet özhaseki, başlayan tiyatro festivali'nin belediyedeki bölümünde yaptığı konuşmasında, sanat aslında tabii ki insanların sosyal ihtiyaçlarını cevap veren bir mekanizmadır. Sosyal içerikli olur. İçerisinde hiciv v

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve festival konuğu olarak gelen usta tiyatrocu Kazım Akşar'ın yanısıra belediye yöneticileri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, usta tiyatrocu Kazım Akşar ve şehir dışından festivale katılan okulların öğrencilerini Kayseri'de görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, şehirlerin insan yaşamındaki önemine değindi. Şehirlerin insanların aradıkları her şeyi kolayca bulabildikleri yerler olduğuna dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Eğer insanlar aradıkları her şeyi yaşadıkları şehirde kolayca bulabiliyorsa o şehirler yaşanması kolay ve keyifli şehirlerdir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Yıllardır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Özhaseki, görevinin ilk yıllarında altyapıyla daha sonra üstyapıyla uğraştıklarını, bu hizmetleri düzgün ve standardı yüksek bir şekilde, Avrupai bir tarzda verebilmek için büyük çaba gösterdiklerini anlattı. Ulaşımda Türkiye'de ilk olan bir sistemin Kayseri'de uygulandığına vurgu yapan Başkan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Ana akslarda raylı sistem bulunuyor, bağlantılı hatlarda doğalgazlı otobüsler, duraklarda ise bisikletlerimiz var. Dolmuş yok. Bu bir standarttır. Bütün bu hizmetleri yaptıktan sonra insanları kültür-sanatla da doyurmanız icap ediyor. Bir takım aktivitelerle şehri yaşanabilir, keyifli bir şehir yapmak gerekiyor. Yoksa şehir, kocaman bir huzurevine dönüşür. Bu anlamda bizde yıllardır bir çaba içindeyiz. Sadece Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl 200 etkinlik yaptık. Şiir gecelerinden festivallere, konserlerden sergilere aklınıza gelebilecek envai çeşit işlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapmaya çalışıyor."
"BAĞNAZLIK ADINA SANAT YAPILMAZ"
7. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'nin gelenekselleşerek devam ettiğini belirten Başkan Özhaseki, festivalin her sene daha iyiye gittiğini kaydetti. Tiyatronun son günlerde Türkiye'nin de gündeminde olduğunu hatırlatan Başkan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:
"Festivalin böyle bir ana denk gelmesinin de anlamlı olduğunu düşünüyorum. Sanat aslında tabiî ki insanların sosyal ihtiyaçlarını cevap veren bir mekanizmadır. Sosyal içerikli olur. İçerisinde hiciv vardır, tenkit vardır, eleştiri vardır… Fakat bağnazlık adına, ideolojik takıntı adına sanat yapılmaz. Yapanlar olabilir mi? Olabilir. Böyle bir özgürlükleri vardır. Fakat bunu devlet kesesinden yapamazsınız. Devlet size izin vermez. Bunun da altını özellikle çizmek istiyorum. Bizimki inşallah sanat adına, halk adına, sosyalleşme adına yapılır. Keyifli bir hiciv adına, eleştiri adına yapılır."
Büyükşehir Belediyesi'nin bundan sonra iki önemli hedefi olduğuna da vurgu yapan Başkan Özhaseki, bunlardan ilkinin şehri geleceğe taşıyacak Erciyes Kış Sporları Projesi gibi, 2. devlet üniversitesi gibi devasa projeler olduğunu diğerinin ise Kayseri'yi kültür- sanat merkezi yapacak projeler olduğunu söyledi. Kültür Yolu Projesi, Kale İçi Kültür Sanat Projesi, Selçuklu, Milli Mücadele ve Cumhurbaşkanlığı Müzeleri, Kayseri Mahallesi Projesi ve Anadolu Harikalar Diyarı projelerinin ikinci hedefe Kayseri'yi yakınlaştıracağını sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise gençleri sanat platformunda buluşturmak ve geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştirmek amacıyla 2006 yılında başlattıkları festivalin, bugün bir sanat meşalesine dönüştüğünü belirterek "Uluslararası niteliği ile Türkiye'nin ilk ve tek Liselerarası Tiyatro Festivali'nin bu yıl 7.sini düzenliyoruz. 14 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Festivalimize Kayseri'den 26 okulun yanı sıra yurtiçinden Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun, yurtdışından ise Almanya ve Azerbaycan'dan okullar katılacak. Geçen süre içerisinde festivalimize 155 okul katılırken, yaklaşık 3 bin öğrenci sahneye çıktı. Oyunları da 100 binden fazla kişi izledi" diye konuştu.
Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Kırıcı da tiyatronun yaşamın canlı bir öyküsü olduğunu ifade ederek "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, diğer şehirlere örnek, tiyatro adına yüceltici bir çabadır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ve bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
AKŞAR, TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Festiavalin açılış konuşmalarının ardından usta tiyatrocu Kazım Akşar, festivale katılan öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Akşar, Büyükşehir Belediyesi'ne Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bu festival için teşekkür etti.
Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tiyato sanatçısı Kazım Akşar'a plaket takdim ederken festivale katılan öğrencilere ise hediyelerini verdi. Festivale Azerbaycan'dan katılan Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencileri ise Başkan Özhaseki'ye geleneksel motiflerle süslü çini işlemeli bir tabak armağan etti.


Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı